fbpx
Site Overlay

Pogosta vprašanja

1. KAJ JE PERMANENTNI MAKE UP?
Permanentni make up je estetska metoda trajnega ličenja, namenjena popravkom ter polepšanju našega obraza.Bistvo je v poudarku naravnega videza( nevsiljive korekcije obraznih potez)


2. KATERA PODROČJA TRETIRAMO?
Z metodo trajnega ličenja tretmiramo obrvi, oči in ustnice.


3. KAKO DOLGO TRAJA REZULTAT?
Trajanje rezultata je odvisno od tretiranega področja obrvi ( 1-2 leti) oči,ustnice (3-5 let). Obstojnost pigmenta je odvisna tudi od tipa kože,uporabljene tehnike,pigmentov,imunskega sistema,hormonskega stanja,nege kože,ispostavljenost UV žarkom in ne nazadnje še življenjskega stila.


4. KAKO DOLGO TRAJE POSTOPEK?
Trajanje postopka obvi ali oči cca 60 minut. Medtem ko si je za obrobo in senčenje ustnic potrebno vzeti kar 2,5 ure. Po končanem postopku se lahko vrnete k vašim vsakodnevnim obveznostim.


5. ALI SO POTREBNI POSEBNI PREVIDNOSTNI UKREPI?
Načeloma ne. Področje z permanentnim make upom je potrebno zaščititi pred kozmetičnimi posegi z glikolno ali sadno kislino in pred ostalimi laserskimi posegi.


6. KAKO IZGLEDA POSTOPEK ODSTRANITVE PERMANENTNEGA MAKE UPA?
Pigment se iz kože naravno izloči sam ( bledi enakomerno) v 2-5 letih. Za to poskrbi vaš imunski sistem. Večina strank, se v tem času odloči za obnovitev permanentnega make upa,lahko pa se stranka predhodno odloči za popolno odstranitev z laserjem ali postopka z removerjem.


7. KAKO IZGLEDA POSTOPEK PMU?
Najprej se z stranko pogovorimo o njenih željah. Stranki obrazložimo da gre za trajno metodo ličenja,da je bistvo v naravnem izgledu in drobnih korekturah in da je vedno mogoče še nekad dodati,teško pa odvzeti. Permanentni make up ni mišljen kot močna večerna šminka,ampak svež dnevni videz. Ko se pogovorimo o željah je na vrsti izris oblike. Obliko vedno zarišemo z barvico in rišemo do popolnosti.Skupaj nato izberemo tudi barvo. Nato pričnemo z samim postopkom mikropigmentacije. Stranka vedno spremlja postopek tako, da si v ogledalu ogleda vmesne razultate ( občutek varnosti).


8. ALI JE POSTOPEK BOLEČ?
Odvisno od posameznika,vendar v povprečju ljudje postopek ne opisujejo kot boleč.


9. RAZLIKA MED TETOVAŽO IN PERMANENTNIM MAKE UP-OM?
Z permanentnim make up-om tretiramo obraz ( področje oči, obrvi in ustnice). Razlika je tudi v globini vnosa pigmenta in pigmentih,ki jih uporabljamo.Permanentni make up je vnos posebnih pigmentov v vrhnjo plast kože.


10. KAKŠNE PIGMENTE UPORABLJAMO?
Pigmenti,ki jih uporabljamo v državah članicah EU za izdelavo permanentnega make upa so organski in imajo opravljen epikutativni test ter so PRIMERNI ZA UPORABO PO EVROPSKI SKALDNOSTI ZAKONA ZA VAROVANJE ZDRAVJA.


11. KAKŠNA JE RAZLIKA MED JAPONSKO METODO (MICROBLADING) IN PUDER OBRVMI?
Puder obrvi vključujejo uporabo stroja( mašine) za permanentni make up, medtem ko japonska metoda zahteva “mikro rezila” s čimer vrišemo manjkajoče dlake. Tudi rezultat,ki ga dajete tehnike je različen.

Scroll Up